Summa cum laude (kitűnő) eredménnyel végeztem a Pécsi Egyetem Általános Orvostudományi Karán 1994-ben.

A Pécsi Honvédkórház Fül-orr-gégészeti és Fej-nyak sebészeti Osztályán kezdtem el dolgozni, és még tanulhattam Kenyeres Miklós tanár úrtól, aki a magyar fej-nyak sebészet egyik úttörője, számos plasztikai és rekonstrukciós műtét bevezetése kötődik a nevéhez. Ezen az osztályon a nagy számú beteganyag miatt már a 70-es évektől kezdve jelentős tapasztalat gyűlt össze az orr, a fül plasztikai műtéteit illetően és az egyéb fej-nyaki plasztikai és rekonstrukciós beavatkozásokkal kapcsolatban is. Így már a fül-orr-gégészeti gyakorlati időm legelejétől fogva részt vehettem ezekben a műtétekben, és ez nagyon korán felkeltette az érdeklődésemet a plasztikai sebészet iránt, különös tekintettel az orrplasztikára, ami akkor misztikus és nagyon nehéz műtétnek tűnt a többihez képest.

1997-1998-ban 1 évig az UNFICYP misszióban dolgoztam ENSZ-orvosként Cipruson, ahol érdekes nemzetközi tapasztalatokra tettem szert és tökéletesítettem angol nyelvtudásomat, mivel brit és osztrák ENSZ-alakulatok kötelékében végeztem orvosi munkát.

1998-ban felsőfokú angol nyelvvizsgát tettem. Az angol nyelv magas szintű ismerete elengedhetetlen egy plasztikai sebész részéről, mivel magas színvonalú plasztikai sebészeti szakkönyvek és folyóiratok csak angol nyelv léteznek, ill. a plasztikai kongresszusok nyelve is angol. “Folyékony” angol nyelvtudás nélkül nem lehet lépést tartani a plasztikai sebészetben az újabb és újabb megoldások, módszerek, eszközök terén.

Magyarország szakmailag egyik legelismertebb fül-orr gégészeti és fej-nyak sebészeti klinikájáról, a pécsiről szereztem fül-orr-gégészeti és fej-nyak sebészeti szakvizsgát kiválóan megfelelt (kitűnő) eredménnyel. Négy éven keresztül lehetőségem volt a magyar fej-nyak sebészet kiválóságaitól tanulni, úgymint prof. Pytel Józseftől és prof. Bauer Miklóstól, valamint lehetőségem volt rutint szerezni az orr funkcionális műtéteiben (orrsövény, alsó orrkagyló, FESS, arcüregműtétek stb.). A minden évben a klinikán megtartott, prof. Trenite által vezetett nemzetközi orrplasztikai kurzus, az ott látott világszínvonalú műtétek és eredmények tovább ösztönöztek az orrplasztikákban való elmélyüléshez.

Magyarország jelenleg legnagyobb ágyszámú és egyik legnagyobb forgalmú plasztikai sebészeti osztályáról szereztem plasztikai sebészeti képesítést kiválóan megfelelt (kitűnő) eredménnyel. Ezen az osztályon négy év alatt nagy számú esztétikai és rekonstrukciós műtétet láttam, ill. aktívan részt is vettem számosban. Az osztályvezető dr. Tizedes György, aki nemzetközileg is elismert szakember, irányításával Pécsett létrejött egy olyan plasztikai centrum, aminek kiemelt profilja az emlő esztétikai, rekonstrukciós és onkológiai műtétei, és mindemellett az esztétikai műtétek teljes spektrumát műveljük magas szakmai színvonalon. Ezen az osztályon jelenleg hat plasztikai sebész dolgozik, közülük az én működési területem az orr esztétikai, rekonstrukciós és funkcionális műtétei.

2004-ben kaptam adjunktusi kinevezést.

Plasztikai sebészeti képzésem és gyakorlatom

 • Eddig közel 700 orrműtétet végeztem, ebből több mint 300-at nyitott technikával. Ebből a műtéttípusból tudomásom szerint ma Magyarországon rajtam kívül csak egy orvos rendelkezik ekkora számmal.
 • Magyarországon először publikáltam extracorporális septumplasztikáról ill. extracorporális septumplasztikával együtt végzett orrplasztikáról. Eddig közel 30 ilyen beavatkozást végeztem. Tudomásom szerint ma Magyarországon rajtam kívül 2 ember végzett ilyen műtétet.
 • Azon 3 orvos között vagyok, akik ma Magyarországon rendelkeznek mind a plasztikai sebészeti, mind a fül-orr-gégészeti, fej-nyak sebészeti szakvizsgával. Jelenleg a fül-orr-gégészeti képzésnek nem része az orr esztétikai műtétei, a plasztikai sebészeti képzésnek pedig az orr funkcionális műtétei. A sikeres orrplasztika alapfeltétele mindkettő alapos elméleti és gyakorlati ismerete.
 • Számos nemzetközi orrkurzuson vettem részt a világ minden táján, élőben láttam operálni a világ szinte összes vezető orrplasztikai sebészét (Gubisch, Papel, Aiach Daniel, Gruber, Trenite, Palma stb.).
 • Tagja vagyok az Europian Academy of Facial Plastic Surgery-nek (Európai Fej-nyak Sebészeti Akadémia), ezáltal lehetőségem van Európa vezető plasztikai sebészeivel szoros szakmai kapcsolatban lenni.
 • A Pécsen rendszeresen tartott nemzetközi orrplasztikai kurzuson többször voltam instruktor.
 • Több száz fülplasztikai műtétet végeztem, 2005 óta kizárólag az általam és dr. Tizedes György által kidolgozott biplanáris, rádiófrekvencia-asszisztált fülplasztikát végzem, ami egyesíti számos korábbi technika előnyös oldalát azok hátrányai nélkül, és lehetővé teszi, hogy természetes, nem operált megjelenésű külső fülformát alakítsunk ki a lehető legkevesebb szövődmény kialakulása mellett.
 • 2005 májusában részt vettem Madridban a Carruthers Botox mesterkurzuson, azóta nagy számban végzek Botox-kezeléseket és egyéb ún. minimál invezív rejuvenációs kezeléseket, úgymint ráncfeltöltés, lágyszövet-augmentáció, IPL- és lézer-bőrfiatalítás és egyéb lézerkezelések (tetoválás eltüntetése, erek eltüntetése, pigmentfoltok eltüntetése).
 • Rendszeresen járok külföldi kongresszusokra, minden évben részt vettem az egyik legnagyobb európai kongresszuson , a párizsi IMCAS kongresszuson
 • Az utóbbi években a magyar plasztikai sebészeti és fül-orr-gégészeti kongresszusokon rendszeresen tartottam orr- és fülplasztika témában az általam operált esetekből előadást.

Előadásaim témái

 1. A nyitott “technika” által nyújtott lehetőségek az orr korrekciós műtétei során
 2. Partialis és totalis extracorporális septumreconstructio az orr korrekciós műtétei során
 3. Az extracorporális septumműtét szerepe az orr esztétikai műtétei során
 4. Rádiófrekvencia-asszisztált biplanáris fülplasztika